Train je geest

Voordat een idee kan werken in je leven, moet het eerst geaccepteerd zijn in je onderbewustzijn. Wanneer een idee is geaccepteerd in je onderbewustzijn, MOET het werken in je leven.
Kennis vanuit je bewustzijn alleen, heeft geen enkel effect op je leven en je gedrag.
Pas wanneer het is opgeslagen in de diepere niveaus van je geest, krijgt het de noodzakelijke werking en dynamiek.
Emmet Fox

Eén van de kernopvattingen die ik heb geleerd was over de werking en de importantie van het onderbewustzijn. Het is het meest krachtige onderdeel van onze geest.
Het bepaalt uiteindelijk zo’n 97% van onze totale mogelijkheden.

Maar, ondanks het feit dat ons bewustzijn het enige is waar we mee werken, blijft het onderbewustzijn het geheel aansturen vanuit de achtergrond.

We zullen daarom nooit in staat zijn het leven te leiden wat we verlangen, totdat we leren hoe we gebruik moeten maken van het onderbewustzijn, om er voor te zorgen dat het ons ondersteunt.
Anders zullen we elke dag afsluiten en ons afvragen waarom we niet hebben gedaan wat we hadden moeten en/of willen doen.

Daarom, hoe krijgen we nu een nieuw idee geaccepteerd in de lagere niveaus van onze geest, zoals de opening van dit schrijven aangeeft?

Twee dingen:
Herhaling en emotie.
Houd het verlangen in je gedachten met zoveel mogelijk positieve energie als mogelijk, zoals plezier, opwinding, enthousiasme, liefde, resultaatgerichtheid en vastberadenheid.
Blijf gefocust op het goede en het gewenste, wat het je oplevert als je het ontvangt.
Wanneer je even van het spoor afraakt, dan kom je terug met nog meer positieve emoties. Daarna komt als vanzelf de ingeving richting het ondernemen van actie.

Ondanks het feit dat vele trainingen er op zijn gericht om je intenties op te schrijven, zal dit geen effect hebben op je onderbewustzijn.

Het enige wat werkt is:
Herhaling en sterke positieve emotie……
en actie zal vervolgens zorgen dat het nieuwe het jouwe wordt.

Hou altijd rekening met een maand tussen het nu en het verlangde, afhankelijk van hoe intensief je er mee aan het werk gaat.

Wat helpt is jezelf de vraag te stellen, wat je graag wilt gaan ervaren.
Stel jezelf dan DAT voor!
Stel jezelf dat, aangevuld met zoveel mogelijk details voor, tot aan het moment van je ingeving tot geïnspireerde actie.

Hans Oelen
Succescoach

Over Hans Oelen

Eigenaar, Senior-trainer en Mastercoach van Palaver en auteur van o.a. de boeken: * ZIJN...wat je wilt worden * Het nieuwe verkopen

Hartelijk dank voor je reactie.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: