Wezenlijke levensaspecten

“Iedere vader zou zich moeten realiseren dat zijn zoon op een dag zijn voorbeeld zal volgen, en niet zijn wijze raad en opvoedingslessen”

Gaat dit artikel over management en leidinggeven? Ja en nee. Het gaat over wezenlijke levensaspecten, waar leiderschap een belangrijk onderdeel van uitmaakt.

Heb jij je ooit afgevraagd waarom je juist geboren bent in het gezin waar je geboren bent?

Sommige mensen groeien op met de gedachte dat ze leven in de meest fantastische familie die ze zich maar kunnen wensen, terwijl anderen ervan overtuigd zijn dat ze direct na de geboorte in het ziekenhuis moeten zijn verwisseld met een andere baby.

Ik geloof erin dat we zélf, voordat we geboren worden , de mensen kiezen bij wie we willen opgroeien. Dit vanuit de overtuiging dat de mensen die we kiezen naadloos aansluiten op de levenslessen die we willen leren in het aankomende leven.

Hoe je hier zélf ook over denkt, één ding is in ieder geval duidelijk; je familie is verantwoordelijk voor het overgrote deel aan overtuigingen en gedragspatronen die je leert en vanuit je jeugd meekrijgt, en die ons automatisch sturen zolang we hier nog niet bewust van zijn.

Dit betekent dus eigenlijk ook dat het grootste deel van het leven bestaat uit het leren wat je wilt vasthouden en wat je wilt loslaten om het te kunnen vervangen door iets anders en/of beters.
Zoals het statement waar ik mee begon al zegt, we leren van het gedrag van onze ouders, en niet zozeer van de wijze raad die ze ons dagelijks meegaven.

Vaak doen we onbewust precies hetzelfde als wat onze ouders deden, en soms ook bewust het tegenovergestelde! Wanneer mensen er echter voor kiezen om het tegenovergestelde te doen, doen ze dat meestal vanuit de intentie om vrij en onafhankelijk te willen zijn.

Maar het grappige is dan wel, dat je door bewust het tegenovergestelde te doen, je in feite nog steeds je familie laat bepalen welke keuzes je maakt in het leven. Herken je dat?
Daarom, wees je ouders altijd dankbaar voor dat wat ze hebben bijgedragen aan je leven, want ouders doen dat in de meeste gevallen vanuit liefde, zorg en bescherming.

Wees ze dankbaar, heb ze lief en waardeer ze, en maak pas dan je eigen keuzes, want dat is tenslotte hun taak en verantwoordelijkheid geweest; je kinderen leren een gelukkig leven op te bouwen, zonder anderen daarbij te schaden.

Met dankbare groet

Hans Oelen
Succes coach

Over Hans Oelen

Eigenaar, Senior-trainer en Mastercoach van Palaver en auteur van o.a. de boeken: * ZIJN...wat je wilt worden * Het nieuwe verkopen

Hartelijk dank voor je reactie.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: