Ga met de stroom mee in 2012

Veel ondernemers leven onterecht met de overtuiging dat het jaar bestaat uit twee afzonderlijke delen.
Het eerste deel ligt in de periode direct na oud en nieuw als start van het nieuwe jaar.
Het tweede deel ligt na de zomervakantie.
Hier is bij deze ondernemers daardoor vaak sprake van een ‘nieuwe start’, die vaak rustigjes aan begint. Nog weinig opdrachten, lage omzet, want dat moet in die ‘nieuwe’ periode dan weer gaan groeien …

Mijn ervaring heeft echter geleerd, dat hier iets groots in verscholen ligt, waar deze ondernemers zichzelf ernstig mee tekort doen.
Ze hebben zo’n ingebakken verwachting dat zaken minder gaan op bepaalde momenten in het jaar, en deze mensen hebben niet in de gaten, dat dit, niet meer en niet minder is, dan een mentaal proces van ongewenste herhaling.
Een onbewust aangestuurd proces wat zich afspeelt onder de oppervlakte.. namelijk IN de ondernemer zélf.

En wat gebeurt er dan vervolgens?
Zaken lopen schijnbaar automatisch terug, zodra het einde van zo’n periode nadert.

Ze zien DAT gebeuren en doordat de hoofdmoot van hun aandacht zich HIEROP richt, veroorzaakt dat weer, dat het allemaal nog sneller gaat…bergafwaarts.
Een periodieke cyclus start hiermee op, zonder dat ze er zichzelf van bewust zijn, dat ze zélf degenen zijn die deze cyclus telkens weer opstarten en onbewust in stand houden.

Daarom, onthoud dat het je eigen gedachten zijn, je eigen denkpatronen, je eigen overtuigingen of blueprint zoals je wilt, die zaken laat ontstaan en/of in stand houdt, waardoor je ongewild en ook onnodig tegen de stroom ingaat.

En tegen de stroom in gaan, ook zakelijk, is onder alle omstandigheden een niet natuurlijk proces.
In de natuur, waar wij onderdeel van uitmaken, gaat er niets tegen de stroom in, behalve zalm en mensen!
Een sterke beeldvorming hierbij is de werking van een roeiboot, wanneer je koste wat het kost tegen de stroom in peddelt.
Stop maar eens met peddelen (=tegenstribbelen) en je zult zien, dat de boot zichzelf gaat omdraaien en de andere kant op gaat varen, met de stroom mee.

Ook jij kunt van die denkbeeldige en vervelende twee jaardelen af, door in te gaan zien, dat deze jaardelen maar op één plaats ontstaan, namelijk in je hoofd. Het is iets wat je ooit als waarheid hebt aangenomen, waardoor het een onbewust patroon is geworden.

Jezelf bewust worden van dit patroon is de belangrijkste stap in het veranderingsproces.
Vanaf het moment dat jij je bewust wordt van het feit, dat het tegen de stroom in werken niet nodig is en zelfs niet normaal is, ben je in staat om er verandering in aan te brengen. Hierdoor verkrijg je een doorlopende stroom aan nieuwe klanten, opdrachten, orders…etc.

Hans Oelen
Businesscoach

Ik ontvang graag de gratis nieuwsbrief

Tags:, , ,

Over Hans Oelen

Eigenaar, Senior-trainer en Mastercoach van Palaver en auteur van o.a. de boeken: * ZIJN...wat je wilt worden * Het nieuwe verkopen

Hartelijk dank voor je reactie.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: