Mindset gericht op succes

Voor elke ondernemer en verkoper is het van belang om bij te zijn en bij te blijven op het gebied van ontwikkelingen in de verkoop. We kennen daarom een breed arsenaal aan verschillende verkooptrainingen, waarmee je geholpen wordt op het gebied van je grondhouding, de kwaliteit van je commerciële communicatie, het voeren en leiden van effectieve verkoopgesprekken, het telefonisch maken van afspraken, het voeren van onderhandelingen, het schrijven en het opvolgen van offertes en nog veel meer.

Allemaal trainingen die je nodig hebt en die je helpen om zo scherp mogelijk in de markt te staan en je dagelijkse resultaten zo optimaal mogelijk te maken en te houden.
Er wordt echter in deze reeks aan ontwikkelingstrainingen vaak één belangrijk onderdeel over het hoofd gezien, terwijl dat juist het onderdeel is waar het in de basis om gaat.

Dit onderdeel behelst het optimaal gebruik weten te maken van dat wat je al bezit, maar waar we eigenlijk nooit optimaal mee hebben leren werken, namelijk je eigen geest. En dit is wel heel bijzonder, want het volgende is zo waar als dat twee en twee vier is:

Met alle kennis van alle verkooptrainingen bij elkaar, maar
zonder de juiste inzet van je geest, zul je met garantie nooit succesvol zijn in de verkoop.

• Zonder ook maar enige kennis van de verkoop, maar met een juiste inzet van je geest, zul je met garantie succesvol zijn.

• Met de juiste inzet van je geest, aangevuld met actuele kennis van verkoop, zul je ontoombaar en mateloos succesvol zijn in de verkoop!

Door kennis te hebben over de kracht en de werking van je eigen geest, kun je die optimaal inzetten in het aantrekken van prospects, klanten, opdrachten en orders en op het gebied van je resultaten onvoorstelbaar hard gaan groeien.

Wanneer ik verkopers vraag, wat ze concreet willen bereiken, krijg ik meestal als antwoord:
‘Dat weet ik eigenlijk niet!’
Wat wil je graag doen? ‘Dat weet ik niet!’
Wat wil je graag hebben? ‘Een mooie auto, een laptop, veel geld en vrijheid!’
Wat wil je dan bereiken? ‘Mijn target!’

Antwoorden die ik hier vaak gratis bij krijg, zijn veelal gericht op wat deze verkopers liever NIET willen, zoals:
– Ik wil niet eigenwijs op klanten over komen.
– Ik wil geen gladde verkoper zijn.
– Ik wil geen loser zijn.
– Ik wil geen armoedzaaier zijn.
– Ik wil niet in een oude auto voor komen rijden bij een prospect.
– Ik wil niet, niet, niet, niet, terwijl het er juist om gaat te weten wat je WEL wilt, want pas dan kun je richting geven aan je zelf en je doelen.

Etiketteren
Maak er je gewoonte van om goede dingen en de gewenste dingen toe te voegen aan de woorden: “Ik ben …….” en “Ik heb ………”, want wat valt er te vertellen over de woorden:
IK BEN EN IK HEB?

Mindset betekent daarom:
Alles wat je achter deze woorden zet, is wat je wordt en wat je krijgt.

Dat is de reden dat ik een vel tegenstander ben van hetgeen je veel bij verkopers en beginnende ondernemers hoort, namelijk uitlatingen en stellingen als:
‘IK BEN niet commercieel genoeg’,
‘IK BEN niet krachtig’,
‘IK HEB nog geen enkele klant binnengehaald’,
‘IK KAN het niet…….’ etc.

Wanneer je niet wilt falen in je verkoop- en marketinginspanningen, maar juist wilt groeien, stop er dan mee om te zeggen:

‘IK BEN niet commercieel genoeg!’
Omschrijf jezelf vanaf nu als succesvol, welvarend en overvloedig… ook al is dat in het echie nog niet het geval!
Als je zegt ‘IK BEN niet commercieel genoeg’, dan is dat een zelfdefinitie en dat heet dan bewustzijn. En met garantie zul je nooit in staat zijn om meer te worden dan dat!

Waak daarom voor het plakken van ontkrachtigende etiketten op jezelf. Wat je ook maar wilt zijn en wilt hebben, etiketteer jezelf dan ook altijd op die manier.

Etiketteer jezelf ALTIJD als succesvol in dat wat je doet.
Er zijn ook nog andere etiketten die veel mensen gebruiken, namelijk:
– mislukken – en – falen – .
Ik weet echter met zekerheid dat iedereen die ooit met mij gewerkt heeft, deze twee kwaadaardige en destructieve woorden nooit meer zal gebruiken.
Nogmaals, wat je ook maar toevoegt aan IK BEN of IK HEB, weet vanaf nu dat je daarmee je eigen toekomst creëert.

Verander je zelfbeeld en je omstandigheden.
Wordt geen slachtoffer van de condities waar jij je in bevindt, zoals een rayon met veel concurrentie, een markt met veel prijsvechters waarin jij de duurste bent of een zwakke en slechte economische situatie.

Het allereerste wat je kunt doen, is de etiketten die je steeds gebruikt, te veranderen en dit dagelijks honderden malen tegen jezelf te zeggen. Doe dit op zo’n manier, dat je er een goed gevoel bij krijgt. ‘IK BEN ……….. succesvol, een fantastische verkoper, een sterke persoonlijkheid, iemand waar klanten graag zaken mee doen’…..etc.

Hoe je jezelf ziet en wat je zegt, is wat je aantrekt en ontvangt.
Kortom, zie jezelf zoals je jezelf wilt zien en vul dat aan met ‘IK BEN ……….’.
Dat is daarom wat er allereerst moet gebeuren; het jezelf een positief zelfbeeld geven. Een zelfbeeld, wat jou als het ware groter maakt dan je bent en wat je optilt op jouw weg naar succes, nieuwe klanten, orders, opdrachten, kortom commerciële welvaart en een overvloed aan klanten.

Herhaal de uitspraken waarmee jij je bewust positief etiketteert elke dag zo vaak als mogelijk.

Beperk je voor wat betreft het aantal keren dat je ze MET ENTHOUSIASME per dag uitspreekt op geen enkele manier, want 300 keer is beter dan 200 keer, en 400 keer is beter dan 300 keer!
Nu lijkt 400 keer misschien wel heel veel, maar wanneer je zegt ‘Ik ben succesvol’, dan heb je daar maximaal 1 seconde voor nodig gehad.
400 x 1 seconde = 400 seconden = 6.66 minuten.

Wetend dat je per dag gemiddeld langer in je auto zit dan die kleine zeven minuten, heb je al een mooie aanleiding om de radio eens een tijdje uit te laten en positief en actief te investeren op jezelf!
Ik ben succesvol!!
Ik ben gelukkig!!
Ik heb meer dan genoeg klanten!!
Ik heb elke maand een fantastische omzet van €………, !! (en laat voor wat betreft het bedrag je bescheidenheid helemaal los)

Hans Oelen
Succescoach

Tags:,

Over Hans Oelen

Eigenaar, Senior-trainer en Mastercoach van Palaver en auteur van o.a. de boeken: * ZIJN...wat je wilt worden * Het nieuwe verkopen

Hartelijk dank voor je reactie.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: