Waak voor energievampiers

“Omring jezelf met louter positieve mensen,  die je ondersteunen en je blijvend sterken in je intenties, je zelfbeeld, je kunnen en je mogelijkheden”

Wat is dat ene ding dat je als mens, verkoper, (sales)manager of (startende) ondernemer met elkaar gemeen hebt?

Wat je met deze groep mensen gemeen hebt is eenvoudigweg het volgende:
Het succes of juist het ontbreken ervan in je werk en in je leven, want dat wordt in sterke mate bepaald door de mensen met wie je omgaat.

Wanneer je omgaat met allerlei mensen, zakelijk en privé, die het leven zien en ervaren als hard, regelmatig klagen, alle negatieve berichtgeving vanuit kranten en het tv-nieuws opzuigen als ware het de enige waarheid en ook nog dat ze succesvolle en geslaagde mensen zien als misdadigers en uitzuigers, die misbruik maken van alle mensen die het minder tot slecht hebben, dan ben je welhaast gedoemd tot mislukken.

Realiseer je dat wanneer jij streeft naar succes in wat voor branche dan ook, je met dit soort mensen in je omgeving, wordt gebeten door een energievampier. Ze zuigen niet je bloed, maar ze zuigen wel al de energie uit je die je nodig hebt om je wensen en ambities tot realiteit te brengen.
Wanneer je hier niet bewust mee omgaat, wordt hun invloed op jou zo sterk, dat je zonder het je tijdig te beseffen, wordt meegetrokken naar hun niveau…….. en dat was nu net waar je van vandaan wilde, neem ik aan!
Kortom, zitten er mensen in je omgeving die aan bovengenoemde voldoen, gooi ze eruit met onmiddellijke ingang.

Succesvolle mensen kun je onder andere herkennen door de voorzichtigheid in wie ze toelaten in hun leven. Succes vraagt energie, toewijding en bovenal een oneindige hoeveelheid enthousiasme, gedrevenheid, vertrouwen en inspiratie in alle mogelijkheden en passie. Het is verstandig om alleen mensen die je dát automatisch bieden toe te laten of juist onderdeel te worden van hun omgeving.
Zoek dus inspirators en gelijkgezinden, in plaats van saboteurs die het leven uit je zuigen.

Hans Oelen
Salescoach

Tags:, , , ,

Over Hans Oelen

Eigenaar, Senior-trainer en Mastercoach van Palaver en auteur van o.a. de boeken: * ZIJN...wat je wilt worden * Het nieuwe verkopen

Hartelijk dank voor je reactie.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: