Leef jij je grootste droom?

Ik heb schattingen gehoord van mensen die zich bezighouden met boekhoudkundige praktijken, die hebben ontdekt, dat de gemiddelde volwassene ongeveer 40.000 – 60.000 afzonderlijke gedachten in een periode van 24 uur heeft.
Nog verrassender is het, dat we vandaag zo ongeveer dezelfde 40.000 – 60.000 gedachten denken als die we gisteren dachten en ook morgen weer denken…, omdat ons denken vast zit in patronen.

Wanneer ik hier nu nog een beetje brandstof aan toe voeg, is zelfs onderzocht dat de overgrote meerderheid van die voortdurende gedachten, 78%, met name negatief en somber van aard en inhoud zijn.
Daaruit volgt dan, dat we onze onvergelijkbaar briljante geesten dus kennelijk gebruiken om negatieve gedachten te verwerken op een dagelijkse basis.
Nu weet ik niet hoe accuraat deze cijfers en aantallen zijn, maar als ze ergens in de marge van de feiten liggen, is het dan een wonder dat veel van onze levens eigenlijk nauwelijks veranderen en dat veel van onze dromen daardoor bedrog lijken?
Maar… is dat echt zo? Hebben de somberheidsprofeten nu gelijk of zijn ze gewoon slachtoffer geworden van hun eigen denken?

Op basis van andere geschriften en leringen, is hier één van mijn stellingen:
Wanneer je je ook maar iets anders voelt dan waardig, kundig, bekwaam, bijzonder, gelukkig en welvarend, dan ervaar je gevoelens als gevolg van diepliggende overtuigingen die je hebt en die geen enkele beperking kennen in wat jij allemaal kunt bereiken.

Hoeveel momenten echter in een bepaalde dag, voel je je minder dan prachtig, fantastisch, ontzagwekkend, waardig, geweldig, kundig en vaardig enz.?
Als elke ervaring van een minder plezierig gevoel een regelrechte indicatie is voor een beperkende overtuiging, hoe vaak zit jij jezelf dan in je menselijke en professionele mogelijkheden te beperken?

Of, anders gezegd, voel jij je ooit waardig, kundig, vaardig, bijzonder, ontzagwekkend, gelukkig, welvarend en zeker van al het moois op deze wereld? Zo niet, of indien slechts zelden, kun je je dan voorstellen in welke mate je continu jezelf in al je mogelijkheden aan het beperken bent? En, is het misschien de moeite waard om je werkelijk dagelijks bewust te gaan zijn van het verbeteren van hoe je je voelt, omdat je daarmee maar 1 belangrijk ding realiseert, namelijk een mooier en succesvoller leven met steeds meer mooie resultaten, ook voor jou?

Gewoon een gedachte die weer leidt tot een volgende essentiële vraag:
Waar ben jij als mens, ondernemer, leider, verkoper…etc. naar op zoek, wat is jouw droom?

Wat was nu het eerste antwoord dat in je geest opkwam toen je deze vraag las?

– Is het geld waar je naar op zoek bent?
– Is het liefde wat je zo graag wilt?
– Is het succes waar je over droomt?
– Zijn het klanten en omzet?
– Of is het juist gezondheid?
– Droom je over gevoelens als vrijheid?
– Wil je vrede in je leven?
– Was het geluk wat als eerste in je opkwam?

Wat je eerste reactie ook maar was, ik zou heel graag van je willen weten WAAROM je dat wat je wenst zo graag wilt hebben en ervaren?

Ik stel je deze lastige vraag, omdat het meest krachtige wat je kunt doen, om te krijgen wat je zo graag wilt hebben, is om elke dieperliggende reden te ontdekken waarom je dit zo graag wilt.

Waarom zal het verwezenlijken van jouw droom jou helpen?
Waarom zal dit de mensen helpen die je liefhebt en die belangrijk voor je zijn?
Waarom zal dit al die vele andere mensen helpen die je niet eens kent en die jou (nog) niet kennen?
Waarom zal dit op een bepaalde manier de wereld helpen?

Droom niet je leven
Leef je dromen

Waarom
Het –Waarom- is de brandstof waarmee je een sterk momentum opbouwt.
Het herinnert je hoeveel jouw geluk, succes, liefde, geld, gezondheid, vrede en vrijheid je leven zal veranderen en daarmee ook het leven van (vele) anderen.

Wanneer je je van deze –waaromvraag – bewust wordt en hier het dieperliggende antwoord op vindt, maak je verbinding met de realiteit dat je succes op welk gebied dan ook niet een luxe is, maar juist een must, want het is een geschenk wat tevens een sterke positieve en broodnodige invloed heeft op de rest van de wereld!

Het is de golf die je met een steen veroorzaakt in het water, zonder te weten, waar die golf helemaal naar toe gaat en wat ie veroorzaakt.

Hans Oelen
Succescoach

Tags:, ,

Over Hans Oelen

Eigenaar, Senior-trainer en Mastercoach van Palaver en auteur van o.a. de boeken: * ZIJN...wat je wilt worden * Het nieuwe verkopen

Hartelijk dank voor je reactie.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: