Je kunt het niet beiden hebben

images22Denken en maar blijven praten en verhalen over de crisis en dat het nu allemaal wel erg lastig en moeizaam gaat, is met volle zekerheid volledig in tegenspraak met alles wat je wilt. Wetend, dat je ze niet beide kunt hebben, zul je een keus moeten maken waar je je aandacht nu daadwerkelijk op richt. Je kunt niet gericht zijn op het moeizame, en uiteindelijk het andere, het mooie, verwachten.

Wanneer je zegt dat je iets graag wilt bereiken, zoals bijvoorbeeld geluk, succes, geld, gezondheid, en je werkt hier bijzonder hard aan om het te krijgen, dan maak je het jezelf best wel moeilijk.

Begrijp me niet verkeerd, het is goed om een duidelijke visie te hebben over hoe jij wilt dat je leven en je zaken zich ontwikkelen, maar zodra je deze visie, vermengd met gedachten aan alles wat je op dit moment nog niet hebt en nog mist, dan gaat er direct een belangrijke deur op slot richting de manifestatie van je wensen.

Dat waar je aandacht en focus op is gericht, wordt groter.
Dit betekent, dat wanneer jij je focust op de gedachte dat je klanten en geld nodig hebt, dat je richting je faillissement loopt.

Dus wat is dan wijs om juist wél te doen?
Focus erop dat wat je wilt, nu al bestaat in je leven. Zie het voor je als besteld, betaald en reeds verzonden, dus naar jou onderweg. Droom erover en geniet er nu al van, dat het binnenkort bij je wordt afgeleverd.

Voel je het verschil tussen het verwachtingsvolle wachten op iets wat je al hebt betaald en wat naar je onderweg is en anderzijds het gemis van iets wat je niet hebt en keihard nodig hebt? Voel je hoe anders de energie is?

Zoals ik al in de aanvangszin aangaf, kun je ze niet beide hebben. :Sterker nog, gevoelens van tekort, gebrek en gemis verdrijven de manifestatie van dat wat je wenst. Gevoelens van vertrouwen en verwachting daarentegen brengen je juist waar je naar verlangt.

Het is eigenlijk heel eenvoudig, maar het is niet altijd even gemakkelijk…tenminste niet in het begin. Maar oefening baart kunst.

Hans Oelen

Tags:, ,

Over Hans Oelen

Eigenaar, Senior-trainer en Mastercoach van Palaver en auteur van o.a. de boeken: * ZIJN...wat je wilt worden * Het nieuwe verkopen

Hartelijk dank voor je reactie.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: