Economisch overstijgend denken

vertrouwen1Eén van de meest fundamentele, primaire redenen waarom we meer geld, succes, klanten, omzet, liefde en geluk willen, heeft niets te maken met geld, succes, klanten, omzet, liefde of geluk,  het is louter en alleen, om het heerlijke gevoel te beleven wat hier bij hoort.

De fundamentele, primaire redenen waarom je meer geld, meer succes, meer klanten, meer omzet, meer liefde en meer geluk wilt, is louter en alleen om het gevoel van vrijheid te ervaren.

Een andere reden dat je meer geld, meer succes, meer klanten, omzet, liefde en geluk wilt, is om die zo diep en diep gewenste gemoedsrust te kunnen ervaren.

Nog een andere reden waarom je meer geld, meer succes, klanten, omzet, liefde en geluk wilt, is om dat ultieme gevoel van gelukzaligheid te voelen en te ervaren.

Ook wil je zo graag dat gevoel van veiligheid en zekerheid voelen en ervaren en laten we dan ook niet dat intens gewenste gevoel van persoonlijke macht vergeten te noemen.

Maar…ironisch genoeg, bij het nastreven van geld, succes, geluk, status en erkenning doe je vaak precies het tegenovergestelde van wat je eigenlijk zou moeten doen.
Creëer jij namelijk ook niet heel regelmatig voor jezelf emotionele ervaringen zoals zorgen, angst, stress, irritatie, wrok, woede, onzekerheid, afgunst, jaloezie, ontmoediging en gevoelens van zwakheid en machteloosheid? En, is het dan ook niet zo, dat wanneer je dit doet, jij je daarmee volledig ontkoppelt van juist die dingen en die ervaringen die je o zo graag wilt en wenst?

Jaja, dit patroon legt eigenlijk een wel heel interessante paradox bloot, want des te gelukkiger en meer in vrede je kunt zijn, zelfs wanneer niets lijkt te gaan op de manier zoals jij dat graag wilt, des te meer je de dingen aantrekt die je zo graag wilt.

Het is best zinvol om hier eens goed over na te denken. Om namelijk te krijgen en te hebben wat je graag wilt, zonder moeite, pijn en strijd, dan is het van belang om je er nu al emotioneel aan te verbinden… en niet pas, zoals je gewend bent te doen, wanneer je het daadwerkelijk hebt ontvangen. NU al!

Wallace Wattles schreef aan het begin van de vorige eeuw al, dat wanneer je een verlangen hebt, het essentieel is, om nu al direct mentaal in het volledige genot van de dingen te stappen die je zo graag wilt.

Dit idee lijkt misschien nieuw te zijn of misschien vind je het zelfs wel heel erg bizar, maar het is zo’n dikke 2000 jaar geleden al concreet beschreven in het bekendste en meest gelezen boek ter wereld. De Bijbel zegt het namelijk op de volgende manier, in Markus 11: 24,25:

 “Daarom zeg ik u:
Al wat gij bidt en vraagt,
geloof slechts dat gij het ontvangen hebt,
en het zal u ten deel vallen……”

 …wat betekent, dat zelfs voordat je fysiek en tastbaar het ding hebt ontvangen wat je wilt, je al moet geloven dat je het hebt ontvangen, door nu al in dat gevoel te kruipen. Nu lijkt het op het eerste gezicht onmogelijk om te geloven dat je iets hebt ontvangen, nog voordat je het vast kunt pakken, maar als je jouw in het verleden liggende ervaringen eens bekijkt, zul je er versteld van staan hoe vaak je dit met al je beleefde fantasieën en dagdromen al gedaan hebt.

Je hebt de mogelijkheid om dit toe te passen op allerlei relatief kleine wensen, maar met hetzelfde gemak ook op de ‘grotere’ dingen die je graag wilt, zoals meer geld, liefde, betere voorwaarden, meer klanten, omzet, enz.

Dus, wat wil je? Meer geld? De liefde van je leven? Een bijzondere omstandigheid? Status? Erkenning?
Verbind je er dan nu al emotioneel mee, door op deze manier in overeenstemming te gaan werken met de wetten van het universum. Wanneer je echt weet waarom je wilt wat het ook is wat je wilt, kortom, wanneer je begrijpt waarom je deze dingen wilt, dan zul je ontdekken dat je feitelijk gewoon een speciaal goed gevoel wilt voelen en ervaren.
Dus, is het zo, dat wanneer jij besluit om na te denken en actief te fantaseren op de manier die jou toelaat om je goed te voelen, zelfs als dat wat je wilt nog nergens in zicht is, jij jezelf nu al harmonieus verbind en jezelf met je gevoel in overeenstemming brengt met dat wat je wenst, dan ben je begonnen met het aantrekken van dat wat je wilt manifesteren en creëren.

Kortom, door je eigen gedachten en gevoelens tot in perfectie, consequent te laten overeenkomen met jouw wensen en verlangens, breng je jezelf de gewenste vreugde en vrede, met inbegrip van het tastbare wat je wenst. En ik beloof je dat jouw eigen vreugde en vrede de sleutels zijn tot alles wat je voor jezelf en voor anderen wilt.

En dan ter afsluiting nog een laatste overdenking…
Als het bovenstaande niet nieuw is, en dat is het ook niet, want het wordt al eeuwenlang door de schrijvers van de wereldgeschiedenis uitgedragen, waarom heeft de mensheid er op een grote schaal dan zoveel moeite mee om het in te passen in hun levens… getuige de huidige economische omstandigheden waar velen van ons zich toch een slachtoffer van voelen?

Ik voel me nu al rijk, omdat ik kan scheppen en creëren wat ik verlang.
Ik voel me nu al rijk, om dit allemaal met iedereen te kunnen en mogen delen.
Ik voel me rijk met alle overvloed in mijn leven.
Ik voel me rijk, want ik leef en ben kerngezond.

Hans Oelen

Tags:, , , ,

Over Hans Oelen

Eigenaar, Senior-trainer en Mastercoach van Palaver en auteur van o.a. de boeken: * ZIJN...wat je wilt worden * Het nieuwe verkopen

Een Reactie op “Economisch overstijgend denken”

 1. Rijpkema Advies Groep zegt :

  Hans, wat beschrijf je hier prachtig de kern. Het gaat dus niet om geld, succes of wat dan ook, maar om de gevoelens die je erbij hebt als je het bereikt.
  Als ik voor mijzelf spreek; dit is de verdiepende stap die o zo moeilijk is. En toch zo de moeite waard om op deze wijze te denken.

  Er zijn momenten dat ik het gevoel perfect omhoog kan krijgen, momenten die ik koester. Door de waan van de dag laat ik mij teveel afleiden van waar het werkelijk om gaat.

  De kernwoorden die ik nu voor mijzelf op een briefje heb genoteerd en die ik vanaf nu in mijn droom heb verwerkt:
  – vrijheid
  – gemoedsrust
  – gelukzaligheid
  – zekerheid
  – veiligheid

  Dankbaar dat je dit met ons kunt en wilt delen.

Hartelijk dank voor je reactie.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: