Hoe zwaar wil jij het hebben?

roosMaak er elke dag een gewoonte van om al jouw successen te vieren, ongeacht hoe groot of klein ze zijn.

Ik heb sinds enige tijd elke dag een enorm belangrijk item op mijn to-do lijst staan en die heb ik vandaag ook al weer gevierd! Dat heeft me vervolgens aan het denken gezet over de vraag, waarom niet meer mensen dit doen en wat dit voor anderen kan betekenen.

Nee, ik bedoel hier niet mee om alsmaar meer en belangrijkere dingen gedaan te krijgen, ik doel hier juist op het bewust vieren van steeds meer dingen..!
De voltooiing van elke taak, ongeacht hoe klein ook, te zien als een gelegenheid om dit even te vieren.

Wat ik me realiseerde, is dat wanneer ik er een big deal van maak om elke volbrachte taak te vieren, ik hiermee een aantal keren per dag een sfeer creëer van plezier en vreugde rond het gedaan krijgen van dingen. Ik kan mezelf belonen, schouderklopjes geven en uiteindelijk steeds meer en veel meer gedaan krijgen!

Realiseer je namelijk goed, dat het dagelijks spelen van dit spel, zonder dat fantastische gevoel van plezier en positiviteit, elke taak is als een zware beklimmingen met een rugzak vol met stenen op de berghelling.

Hoe zwaar wil je het hebben
Ja, en vervolgens is het zo dat telkens als je de klus waar je mee bezig was hebt geklaard, ligt er alweer een andere stapel vol met ‘stenen’ voor je klaar… en dat is niet bepaald een beloningsgerichte manier van denken om na te streven!
Je kunt een spel maken van de veelheid aan steeds maar weer dezelfde taken en er wezenlijk verschillende resultaten mee bereiken, misschien niet in de taak zelf, maar wel in de manier waarop je je erover voelt en hoe je het beleeft. En hoe jij je voelt over jouw werk, heeft heel wat te doen met hoe jij je over het leven in z’n geheelheid voelt… en dat is nu precies de reden dat ik me al tijden geleden heb aangemeld voor de spelmatige aanpak van mijn werk en mijn leven!

Doe je mee?
Ik nodig je uit, want het voelt werkelijk veel beter dan ooit tevoren!
Het bepalen en vasthouden van jouw eigen stemming is tenslotte dè ultieme vorm van zelfmanagement!

Hans Oelen
Succescoach

Tags:, , , , ,

Over Hans Oelen

Eigenaar, Senior-trainer en Mastercoach van Palaver en auteur van o.a. de boeken: * ZIJN...wat je wilt worden * Het nieuwe verkopen

Hartelijk dank voor je reactie.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: