Verbeelden

VerbeeldenVisualiseren is het bewust leiden van je verbeelding richting dat wat je wenst. De capaciteit om goede scherpe voorstellingen te maken en daarmee het voorgestelde te laten verwezenlijken, is de werking en het doel; een volledig natuurlijk en universeel vermogen. Wij kunnen het allemaal, maar vergeten vaak om dit vermogen constructief toe te passen.

Eén van de eerste persoonlijke ontwikkelingsboeken die ik zo’n 30 jaar geleden las, was het boek ‘Creatief Visualiseren.’ van Shakti Gawain. Het vermogen om je geest bewust gericht te houden op dat wat je wilt, en niet op wat je niet wilt en zelfs bang voor bent.
Dit is een kunde en vermogen wat zo eenvoudig is, dat het moeilijk valt te geloven, hoe makkelijk het is!
Toch behoort visualiseren tot het basismateriaal binnen vrijwel alle persoonlijke ontwikkelingstheorieën, van Boeddhisme tot aan hedendaagse wetenschappelijke programma’s over het effectief werken met de geest.

Zorgen maken
Onze geest wil zich maar zorgen blijven maken over van alles. We maken voortdurend mentale plannen om te voorkomen dat een hele lijst van rampen, van klein tot groot, gebeuren.
We stoppen zelden voor de overweging, dat de mentale focus die we op problemen richten, juist problemen onvermijdelijk maken. In plaats daarvan faciliteren we onszelf door er al ver van tevoren op voorbereid te zijn!
Ik ben er niet zeker van of dit de beste aanpak is. Dus laten we eens kijken wat hierover te zeggen valt en wat er over geschreven is:

Punt 1:
Energie gaat naar daar, waar jij zit met je gewaar!
Waar jij je dus op concentreert, daar gaat ook je energie naar toe en dat groeit. Het wordt sterker. Meer aandacht voor angst betekent dus dat je steeds meer energie stopt in die angst en dat i.t.t.tot wat je wilt, groter wordt.

Punt 2:
Met het richten van jouw focus op iets en geestelijk zeggen ‘Ik wil dit niet!’ geeft juist energie aan dat wat je niet wilt.

Punt 3:
Het je concentreren op wat je wilt, met gevoelens van zekerheid, plezier en diepe dankbaarheid, geeft veel meer kans om te ontvangen wat je wilt.

Punt 4:
De enige manier om hier goed in te worden, is door te oefenen, oefenen, oefenen.

Punt 5:
Vergeet niet punt 4.

Hans Oelen

Tags:, , ,

Over Hans Oelen

Eigenaar, Senior-trainer en Mastercoach van Palaver en auteur van o.a. de boeken: * ZIJN...wat je wilt worden * Het nieuwe verkopen

2 Reacties op “Verbeelden”

 1. Margot Deden zegt :

  Soms moet je wachten tot de tijd rijp is en blijven denken en eraan werken! Het is gelukt! HWK lid geworden!

 2. Hans Oelen zegt :

  Dag Margot,
  Ik heb het gelezen. Fantastisch en ik ben erg blij voor je.
  Geniet ervan, mede in het creëren en het anderen laten gnieten van mooie kunst.

  Hans

Hartelijk dank voor je reactie.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: