Effectief investeren… maar waarin?

images7V81F5XIAls het over geld gaat, komt met enige regelmaat de vraag voorbij, wat nu de beste manier is om geld te investeren.
Als coach, werkend met o.a. ondernemers, maar ook anderen, die zich richten op het manifesteren van welvaart en overvloed, is dit een bijzonder relevante en veel voorkomende vraag. En terwijl de vraag altijd hetzelfde is gebleven, is dat met mijn gedachten niet het geval.

Een standaard reactie in de financiële wereld is, dat dit sterk afhangt of je nu of binnenkort cash geld nodig hebt, waar de andere activa zijn ondergebracht en hoe lang je je geld wilt gaan investeren.
De antwoorden hierop helpen dan direct een beeld te krijgen, of je nu op zoek bent naar cash, obligaties, aandelen, vastgoed, edelmetalen, enz.

Oorzaak en gevolg…
Het antwoord van mij als coach ziet er echter wezenlijk anders uit.
Als bewuste creator weet ik namelijk inmiddels dat de plek waarin je geld wilt investeren van aanzienlijk minder belang is dan de energie die je aan dat geld en die investering meegeeft. Wanneer je namelijk geld in iets investeert en je doet dat vanuit de vrees of het ingelegde geld wel met positief rendement bij jou terug zal komen, dan investeer je en ontvang je precies dat wat je het geld aan gevoel en energie hebt meegegeven. Investeer angst en schaarste, dan is dat ook het rendement = resultaat wat je ontvangt. Je kunt namelijk niet verwachten dat je investering gedijt wanneer je gedachten negatief zijn.
Is het niet zo dat wat je zaait… je ook zult oogsten?!

Ik heb het hier dan over gedachten als:
– ‘Ik ben zo ver achter met sparen, ik moet snel een hoop geld gaan maken.’
– ‘Ik weet niet hoe ik genoeg zal hebben om te kunnen stoppen met werken.’
– ‘Hoe heb ik zekerheid dat ik niets verlies? Ik kan me dat niet veroorloven.’
– ‘Ik ben eigenlijk nooit goed geweest met geld.’
– ‘Ik weet echt niet waar ik aan begin.’

Investeringen op welk gebied dan ook kunnen nooit succesvol zijn, als je dat ook zelf niet bent, wat betekent, dat je nu al met je energie afgestemd dient te zijn op de trillingen van welvaart, bloei en succes.

Dus als jij je bang of je zelfs beschaamt voelt over het niet genoeg geld hebben, omdat je denkt dat je onverantwoordelijk bent geweest, zou je eerste zorg niet gericht moeten zijn op de plek waar je wilt investeren. Eerst zal je dan alle gedachten willen opruimen die je niet brengen naar de plek en positie waar je weldegelijk naar toe wilt en die je financiële welvaart zal opleveren. En zodra je bent afgestemd op financiële overvloed, zullen waardevolle investeringskansen zich als vanzelf aandienen.

Weet echter dat je welzijn nooit afkomstig is van een grote stapel geld. Wanneer je de vibratie van welzijn en welvaart kent, valt alles op zijn plaats ter ondersteuning van die ervaring. Dus is de meest slimme investering juist degene, waarin je tijd en energie investeert in het nu al voelen, hoe jij je dan verwacht te voelen… door nu al gelukkig te zijn!

Hans Oelen
Succescoach

Tags:, ,

Over Hans Oelen

Eigenaar, Senior-trainer en Mastercoach van Palaver en auteur van o.a. de boeken: * ZIJN...wat je wilt worden * Het nieuwe verkopen

Hartelijk dank voor je reactie.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: