Degelijke en blijvende groei

images8XO54N86Zoals je met één enkele voetstap geen begaanbaar pad op de aarde kunt maken, zo zal één enkele gedachte ook nooit voldoende zijn om een stevig pad te creëren in je geest. Om een stevig gefundeerd fysiek aards pad te maken, is het noodzakelijk om alsmaar opnieuw en opnieuw over steeds hetzelfde stukje grond te lopen.
Om een stevig gefundeerd pad in je geest te maken, is het noodzakelijk je denken alsmaar en alsmaar en telkens weer bezig te houden met juist die gedachten die leiden tot de resultaten, waarvan je wenst dat ze uiteindelijk de kwaliteit van je zijn en je leven zullen bepalen.

Velen van ons, wanneer we beginnen de macht van de gedachte bewust te leren gebruiken, vinden, dat zodra wij onze geest de vrijheid geven, we met dezelfde snelheid met ons denken weer terugvallen in oude bekende niet positieve patronen van denken. Als je kleine kinderen hebt opgevoed of jonge hondjes hebt getraind, zou je verwachten dat je inmiddels met dit gedrag vertrouwd bent geraakt. Dat is waarom je het interne groeiproces in het geval van je geest, altijd eerst strikt dient te begeleiden. Je kunt het niet even gewoon uiteenzetten en het vervolgens vrijlaten, want ook je geest vergt strikte en constante supervisie in elk door te leven veranderingsproces. Het is dus van groot belang dat je je onder alle omstandigheden en alle dagen en momenten altijd bewust bent en blijft van alles wat je denkt.

Het goede nieuws is nu, dat zodra je geest getraind wordt om constructief en met aandachtige aandacht te denken aan dat waar je bewust aan wilt denken, er gaandeweg alsmaar minder supervisie en correctie nodig is. Je dient je echter blijvend bewust te blijven zijn van wat er plaatsvindt. Aansluitend op de analogie in de hierboven beschreven openingstekst, willen wij onkruid zien groeien op het oude negatieve denkende pad, en verse, nieuwe bloeiende planten de duidelijke weg van het constructief en gerichte denken zien verfraaien. Je zult het onkruid van het oude ‘ik kan niet’ weggeblazen zien worden om plaats te maken voor de bruisende en sprankelende nieuwe bloesem van ‘ja, ik wil en ik kan…!’

Ik kan je beloven dat het echt waanzinnig interessant is om oude overtuigingen te zien wegvallen. Wanneer ik nog weleens denk aan sommige van mijn oude overtuigingen, verbaast het me hoe achteraf onnodig moeilijk ik het mezelf toen destijds wist te maken. Vanuit mijn kinderjaren al droeg ik de overtuiging mee dat het leven en de wereld waarin ik dat deed niet voor mij gebouwd was, het was gewoonweg tegen me, en jarenlang werd me die waarheid door mijn bloedeigen levensresultaten bewezen. De plek die ik zo graag wilde was kennelijk (toen nog) niet voor mij bestemd. Ik leef nu al jaren op het ‘ja, ik wil en ik kan’ pad en daar ben ik dankbaar voor… het bevalt me een heel stuk beter… en zo zal het ook jou en je naasten vergaan.
Heb jij jouw pad naar degelijke groei en ontwikkeling al ingezet?

Hans Oelen
Uw wegwijzer naar succes

Tags:, , ,

Over Hans Oelen

Eigenaar, Senior-trainer en Mastercoach van Palaver en auteur van o.a. de boeken: * ZIJN...wat je wilt worden * Het nieuwe verkopen

Hartelijk dank voor je reactie.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: