Duurzame verandering vanuit de binnenkant.

244-page-001Het is een wellicht boute uitspraak, maar als je het hebt over professionele en persoonlijke ontwikkeling, pas je louter een cosmetische verandering toe, wanneer je je richt op verandering aan de buitenkant. Wil je namelijk duurzame verandering tot stand brengen waar je op voort kunt bouwen, dan is het zaak om verandering tot stand te laten komen vanuit de binnenkant… en dan heet verandering: Transformatie en is het duurzaam van aard!

Wij kennen problemen, omdat wij alles hebben geloofd en opgevolgd wat ons natuurlijke brein, ons ego, ons heeft verteld, en het gevolg is dat we hebben leren denken in termen van problemen, waardoor we overladen zijn mét allerlei problemen.

Jij als geen ander echter, kunt door een volhardende intentie, jouw door de jaren vastgeroeste gedachtepatronen en overtuigingen veranderen. Door alleen al dit te doen, leid je jezelf moeiteloos door een wezenlijke verandering. Omdat deze verandering plaatsvindt aan je binnenkant, kun je spreken van een proces van transformatie van de door jou als lastig ervaren omstandigheden én lichamelijke conditie.

Een deskundige in de spirituele huishouding vertelt hierover, dat je als individu helemaal zelf in staat bent, jouw omstandigheden te transformeren, louter door blijvend bewust je denken te veranderen. Nu is het een bekend gegeven, dat je in het overtuigingensysteem, waarin we allemaal zijn opgegroeid en grootgebracht, je geen enkele externe werkelijkheid kunt veranderen, wanneer je je denken verandert. Dus is het eerste probleem wat je op dient te lossen, het probleem van jouw gedachten, overdenkingen en overtuigingen!

Je kunt jezelf vertellen, ‘Ja ik heb het vermogen om de werkelijkheid van deze situatie veranderen, omdat het slechts een verschijning voor mij is, bewerkstelligd door de manier waarop ik altijd heb gedacht. Ik verkies om te denken dat het beschikbaar is voor mij, dat ik het kan begrijpen en het kan gebruiken, en het zal me vlug en gemakkelijk begeleiden langs de weg naar mijn doelen en verlangen!’

Zoals je oefent om het zien van obstakels en hindernissen te leren zien als perceptie en illusies, zul je ervaren dat je vertrouwen zich verhoogd en versterkt, je vrees verminderd en je bereidheid om in het onbekende te stappen je toestaat verder vooruit te bewegen, soepel, moeiteloos en gemakkelijk. Je mag verwachten, dat hindernissen gemakkelijk worden genomen, want zo zul je dat ook met garantie gaan ervaren. Je zult al in een paar dagen de ervaring ontdekken, dat het jouw bewustzijn is, wat je enige ware werkelijkheid is!
… en dat is echt de bonus van dit soort mentale investeringen.

Je kijkt naar ‘problemen’, ziet ze oplossen en ziet ‘lessen’ en je weet dat telkens als je één van deze lessen oplost je alsmaar beter wordt in dat wat je doet! Dus, in plaats van dat een probleem rotzooi veroorzaakt wat je moet opruimen en schoonmaken, bieden de lessen je een veelheid aan leringen, waardoor elke eerstvolgende hindernis gemakkelijker en uitnodigender zal zijn.

Er zijn inmiddels heel wat professionals, ondernemers, leiders, managers, verkopers, leerkrachten, techneuten, ICT ‘ers, trainers,  coaches…etc. die ik tijdens coachingwandelingen de stappen heb mogen laten beleven en meegeven om zich dit proces van transformatie eigen te maken en de essentie van deze duurzame verandering hebben ervaren en belichaamd.

Hans Oelen
Succescoach

Tags:, , , , ,

Over Hans Oelen

Eigenaar, Senior-trainer en Mastercoach van Palaver en auteur van o.a. de boeken: * ZIJN...wat je wilt worden * Het nieuwe verkopen

Hartelijk dank voor je reactie.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: