Jij bent in alles de operationele macht!

waterJij kunt alles, om het even wat, zijn, doen en hebben, vanuit de bewustzijnsstaat van de vervulde wens!
Denk hier eens grondig over na…
Je kunt met je hond wandelen, wetend, dat je sterker, vitaler en gezonder bent in je 80e levensjaar dan toen je nog 35 jaar was… je kunt ook met je hond wandelen, hopend dat het goed met je gaat, je nu al ongerust makend wat zich daar om de hoek afspeelt, ondertussen gedachten door je hoofd laten glijdend over van alles wat er fout kan gaan of boosaardige en misdadige agressieve gedachten die worden veroorzaakt door een staat van woede en onvermogen…

Je krijgt en beleeft niet wat veel mensen krijgen en beleven, vanuit het feit dat ze alle staten kunnen kiezen die zich aandienen om deze te belichamen, wetend, dat je in harde feiten ontvangt, waar je qua staat van bewustzijn leven aan geeft.
Sommige mensen houden van verwarring, onrust en negativiteit, vanuit de signalering, dat ze deze staat van IK BEN… alsmaar blijven koesteren en voeden. Anderen houden van de bewustzijnsstaat van… dankbaarheid of iets ander moois; en wij allen bewegen voort vanuit onze staat van bewustzijn… en dit grote weten, dit inzicht, draagt tegelijkertijd jouw en mijn huiswerk in zich mee….

Wees je er blijvend van bewust, wat er nu gaande is, wat er nu gebeurt. Dit bewustzijn is van belang, met je aandachtige aandacht gevestigd op dit
moment, want wat is de staat van bewustzijn, waar jij op dit moment van jouw leven, voeding dus leven aan geeft, door vanuit deze staat, naar die staat en via die staat te denken, te voelen en te handelen?!

Wanneer je écht in de gaten krijgt dat jij, en niemand en niets anders dan jij, met jouw staat, jouw veronderstellingen en jouw gevoelens gericht op de vervulde staat, de operationele macht bent… dan krijg je als vanzelf in de gaten, hoe onvoorstelbaar dwaas al het andere is.
Je hebt, in tegenstelling tot het gangbare en gebruikelijke denken, niets nodig vanuit de zogenaamde buitenkant; geen visionboards, geen sportschool om fysiek te beeldhouwen of juist om af te vallen, geen medicatie om gezond te worden en dit zo te houden of je bloedwaarden gecontroleerd te houden, geen relatiebemiddelingsbureaus om je de juiste liefde te brengen en geen… nee zelfs geen coach…, gewoon niets!

Je kunt alleen maar beginnen, op de plek en de positie waar je nu bent… je bewegend in de richting die je opzet in je veronderstellingen.
Jij als de operationele macht over je veronderstellingen, kunt je zelf vertellen en aangeven wat je gaat doen, zijn en hebben en waar je naar toe gaat, louter door naar je gedachten te kijken en van daaruit je gevoelens te ervaren.

Als bepaalde gebeurtenissen in jouw (recente) verleden onplezierig zijn en jij herinnert jezelf eraan, dan gebeurt er niets anders, dan dat JIJ je gedachten de opdracht geeft, je aan die (nare) ervaring te herinneren.

Als jij echter die ervaring bewust de rug toekeert door het te vergeten, door je aandacht bewust te richten op alles wat in het verschiet op je staat te wachten, waar je blij en gelukkig en dankbaar van wordt, dan zul je met alle eenvoud bewust inhoud geven aan de interne conversaties die je met jezelf gaat voeren, waarmee je steeds meer vorm en inhoud geeft aan dat waar je je intern actief mee bezig houdt en blij, sterk en positief van wordt.

Deze waarheid zal nooit weerlegd worden, maar blijf je bewust dat jij de operationele macht bent die dit tot uitvoer brengt.
Nogmaals, je hebt daartoe niets nodig vanuit de buitenkant, je kunt beginnen waar je nu bent; en vervolgens is het noodzaak dat je je in de richting beweegt die je in je verbeelding, in je veronderstellingen, inzet en voelt… als nu al vervuld… en voel dat vanaf nu ook écht zo!

Wees niet lijdzaam volgzaam aan de gedachten vanuit je staat…
Wees de initiatiefnemer…
de operationeel manager van jouw leven.
Kortom…
Wees de herder, niet het schaap.

Hans Oelen

Jouw wegwijzer naar succes

Over Hans Oelen

Eigenaar, Senior-trainer en Mastercoach van Palaver en auteur van o.a. de boeken: * ZIJN...wat je wilt worden * Het nieuwe verkopen

3 Reacties op “Jij bent in alles de operationele macht!”

  1. Jouw Tuincoach - Feng Shui Garden professional - voor Harmonie in jouw tuin met Feng Shui zegt :

    Top! Ik ben graag de herder in mijn leven en de tuin.
    Zonnige tuingroet, Mariëtte

  2. Tonny Lundahl (@tonnylundahl) zegt :

    Hoi Hans, Mariette is inderdaad een mooi voorbeeld hiervan. Ook zij heeft mij geïnspireerd om de Feng Shui Academie nu te volgen. Na 25 jaar op kantoor, wil ik nu een time out/crisis boerderij oprichten. Een groot verlangen om iets terug te doen voor de maatschappij. Dieren en mensen in crisis te helpen. Een crisis die bij mij 4 jaar geleden begon en op werk en woning gebied nog niet afgelopen is. Ik ben mij volledig bewust van de kracht van het denken, maar hoe houd je moed/vertrouwen, als je toch de bodem in zicht hebt ??? gr. Tonny

Hartelijk dank voor je reactie.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: