Het fundament

aafje 008Ik beweeg me binnen een vakgebied waar je nooit uitontdekt bent. Als ik het ene ontdek, dan komt het andere naar de oppervlakte, wat me vervolgens weer aan het denken zet en me weer tot verdere verdieping uitnodigt… en zo doorloopt mijn ontwikkeling telkens weer een andere verdiepende cyclus.

Ik heb het al vaker gedeeld, dat je denken de veroorzaker is van je gevoelens…; gevoelens bestaan uit energie en deze energie zend je uit als een lage- op angst of een hoge- op liefde gebaseerde vibratie… en dat wat je met je energie uitzendt, ontvang je met garantie weer terug in de vorm van mensen, dingen, situaties en omstandigheden.

Wat gebeurt er echter op de vele en langdurige momenten tijdens elk etmaal, dat je je niet bewust bent van en alert bent op je gedachten… ?
We weten inmiddels dat bij de gemiddelde mens, 78% van de gedachten negatief van aard is. Ze veroorzaken dus 78% negatieve onplezierige gevoelens die je vervolgens dan weer tegen wil en dank, onbewust, automatisch uitzendt…

Mijn vraag der vragen?
Waar het me hier nu om gaat, is de vraag, waar deze niet bewuste gedachten vandaan komen?
Waardoor worden ze gevormd?
Waarom denk ik ze…
en bovenal, wat doen ze met me?

Als jij de vraag, ‘wat komt er bij mij achter de twee belangrijkste woorden: IK BEN…?’ en je beantwoordt dit met ‘ik ben een vriendelijk, grootmoedig mens die best wat meer zelfvertrouwen en waardering zou mogen uitdragen naar mezelf’… dan komt dat antwoord voort uit iets wat je afkeurt, iets twijfelends in jou… en wat staat er dan aan de basis van die afkeur, die twijfel?

Dat is de manier waarop jij jezelf beziet, het beeld wat je hebt gevormd van je zelf, het concept wat je hebt van je zelf, jouw… STAAT van ZIJN!
Als jij leeft vanuit de staat ‘IK BEN gelukkig’ of  ‘IK BEN een bewust waarderende man/vrouw met veel zelfvertrouwen’, dan komen vanuit die staat van bewustzijn wezenlijk andere en mooiere gedachten voort dan wanneer je leeft vanuit de staat ‘IK BEN een man/vrouw die best wat meer…!

Je grondhouding, die voor 99% bepaalt wat voor gedachten en ideeën er in jezelf opkomen’, zonder ze zelf te hebben bedacht, wordt dus veroorzaakt door de STAAT van waaruit je BENT, van waaruit je leeft… jouw staat van bewustzijn, jouw fundament!
Dat maakt de twee woorden IK BEN…, zo wezenlijk belangrijk.

Hoe nu verder…?
Wat nu, als jouw staat van bewustzijn, jouw fundament vanaf nu zijn:
– IK BEN… gelukkig, respectvol, grootmoedig en veilig?
– IK BEN… een mezelf bewust waarderende zelfverzekerde man/vrouw?
– IK BEN… succesvol in alles wat ik doe?

Ik nodig je uit om gaandeweg te leren, hoe je die STAAT van bewustzijn kunt aanleren en bewust kunt gaan leven.

Dan volgt als vanzelf ook weer de volgende vraag: Hoe kun je de STAAT aannemen die bepalend is voor wie en wat jij bent en van waaruit jij gedachten leert te vormen?

Er wordt veel gesproken over verandering, maar verandering leidt vaak niet tot de gewenste duurzame resultaten, ondanks de ruime hoeveelheid tijd en aandacht die je erin investeert; dit wordt veroorzaakt, omdat de verandering je vaak van buitenaf wordt ingegeven… en dat wat je van buitenaf wordt ingegeven en je vervolgens ook aan de buitenkant oppakt, leidt louter tot cosmetische kwetsbare resultaten.
Effectieve duurzame verandering kan, is mogelijk en verloopt zonder het investeren van ook maar de minste moeite, mits je de verandering inzet vanuit jouw binnenkant… en dan krijgt het proces van verandering een duurzaam en congruent karakter… vanaf dan heet het transformatie.

Transformatie vanuit het fundament

Hans Oelen
Succescoach

Tags:, , , , ,

Over Hans Oelen

Eigenaar, Senior-trainer en Mastercoach van Palaver en auteur van o.a. de boeken: * ZIJN...wat je wilt worden * Het nieuwe verkopen

Hartelijk dank voor je reactie.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: