Wie heeft de invloed?

wie-is-verantwoordelijk… En nu begint de ambtsperiode van de nieuwe president van de Verenigde Staten. De inauguratiedag vond gisteren plaats; een ontwikkeling waar veel mensen iets van vinden, zowel binnen de VS, als met name ook daarbuiten.
Blije hoopvolle mensen die er naar uit kijken dat de nieuwe president beslissingen gaat nemen die in hun persoonlijke voordeel uitwerken; met aan de andere kant mensen, wereldwijd, die denken in angst, vrees, onheil, afbraak, mensenleed en milieuleed.

What’s in for us…?
Biedt deze gebeurtenis ons allemaal niet een andere en nieuwe mogelijkheid? De mogelijkheid om onszelf ervan bewust te worden, dat velen, heel erg veel velen zelfs, hun leven leiden vanuit een… slachtofferbewustzijn.

Voel jij je, wellicht met name vandaag, klein, machteloos, afhankelijk, slachtoffer, verongelijkt en/of bedreigd? Als dat zo is, dan kan ik je met stellige zekerheid vertellen, dat dit gevoel je niet alleen maar vandaag overkomt, maar dat je eigenlijk veel meer dagen van het jaar vanuit dit slachtofferbewustzijn denkt.

Invloed?
Als je je slecht voelt diep van binnen, en diep van binnen ben je geneigd te beweren dat dit komt door slechte en ongewenste maatschappelijke veranderingen daarbuiten, dan heb je nu de unieke kans om jezelf wakker te schudden; de nieuwe president van de VS, een ongewenste wereldwijde prijsverhoging van grondstoffen, nadelig beperkende wetgeving, beangstigende ontwikkelingen op de wereldeconomie, ontwikkelingen die je wordt voorgeschoteld voor wat betreft het milieu, de planeet die wordt misbruikt…etc. Het zijn feitelijk allemaal kansen, cadeautjes aan jou en aan mij, om je bewust te worden van hoe je er zelf in staat. Ben jij het slachtoffer, die er niets aan kan doen, omdat het je overkomt, of ben je juist de winnaar, omdat jij je ervan bewust bent, dat jij de operationele macht bent in jouw leven?

Laat die gedachte eens indalen. Neem je tijd en overdenk wat het bovenstaande met je doet.

Ik ben me ervan bewust, dat er mensen zijn in mijn directe netwerk, die dit niet leuk vinden en het afdoen als nonsens, simplisme… en dat is prima. Het is namelijk, zowel voor jou als ook voor mij, de tijd, hét moment… je ervan bewust te zijn, dat je feitelijk in je hele leven niet afhankelijk bent, van niets en van niemand!

Jij en ik… zijn afhankelijk van niets en van niemand!

Wellicht is het nu de tijd om je ervan bewust te worden… Elk klein, nietig, kwetsbaar, afhankelijke gevoel wat je voelt, … het is de schuld van niemand. Je kunt er niemand verantwoordelijk voor maken. Het is een gevoel wat jij voelt, wat jij hebt veroorzaakt in jezelf en alleen jij bepaalt, wat je met dat gevoel doet… dat is volledig aan jou!

Jij bent als enige op deze hele aardbol de eigenaar van jouw gevoelens… daar kun je dus onmogelijk iemand of iets anders de schuld van geven.
Breng je leven, jezelf, je gevoel, je zijn, je positie, je carrière, je relaties, je geluk… daarom in beweging. Beslis voor eens en voor altijd dat je je bewust wordt van wat je bent, ga ontdekken wat je werkelijk bent en hoe je in jouw leven staat. Omarm het bewustzijn, dat het onmogelijk is een slachtoffer van wie of wat dan ook te kunnen zijn, zelfs niet van de president van de VS en de komende regering in je eigen land.

Jij en ik kunnen onmogelijk slachtoffer zijn van de ‘verborgen krachten’ waarvan sommigen beweren dat ze er door op slot worden gezet, krachten zoals de nieuwe president, politieke ontwikkelingen in Nederland, ‘de Russen’, ‘de Chinezen’, ‘de bankiers’, ’s werelds elite…
Het is structureel onjuist om te denken, dat iemand of iets anders de nummer 1 factor in jouw geluk, jouw vreugde, jouw vrijheid, succes en vrijheid kan zijn… tenzij je voor 100% bereid bent je bewust te worden van wie en wat JIJ werkelijk bent.

Waarom, wie, wat, waar…?
Niemand anders dan jij alleen, bent de operationele macht in jouw leven, want wat je werkelijk bent is dat wat jij het leven geeft…
Jouw bewustzijn is allesbepalend voor jouw werkelijkheid.
Verandering, verdieping en/of verbreding van jouw bewustzijn, verandert daarmee jouw werkelijkheid.
Jouw succes, geluk, blijdschap, kunde, gezondheid…etc. komen niet voort vanuit de wereld aan je buitenkant, ze komen voort VANUIT jouw wereld aan jouw binnenkant… jouw denken, wat voortkomt vanuit jouw bewustzijn.

Deel dit bericht met wie je het ook maar delen wilt.
Voel je vrij om me op basis van dit blog-artikel uit je netwerk te verwijderen.
Ik zal het je niet aanrekenen en ik zal er altijd zijn, en nog wat meer wanneer je op een later moment terugkomt op je besluit.

Hans Oelen
Lifecoach

Tags:, , ,

Over Hans Oelen

Eigenaar, Senior-trainer en Mastercoach van Palaver en auteur van o.a. de boeken: * ZIJN...wat je wilt worden * Het nieuwe verkopen

2 Reacties op “Wie heeft de invloed?”

Trackbacks / Pingbacks

  1. kristallijnenpoortblog - 11 februari 2017

Hartelijk dank voor je reactie.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: