Wees iemand… gezond.

Rond het jaar 1977 was psychiatrie mijn werkveld.
Jan Foudraine, een destijds bekend Nederlands psychiater en auteur van het boek ‘Wie is van hout’ schreef een anekdote die hij als Sannyassin (volgeling) uit de mond hoorde van Osho, zijn leermeester, toen nog Bhagwan genoemd, ik citeer: ‘Als de mensheid ooit een tijd meemaakt dat we de hersenen van overledenen kunnen implanteren, kies dan hersens van politici, want die zijn spiksplinternieuw; ze zijn nooit gebruikt!’
Zou hier ondertussen zo’n 40 jaar na dato al iets in zijn veranderd?

We maken in ons bestaan hier op deze aarde van alles mee. Armoede, rijkdom, ziekte en gezondheid, oorlog en vrede, zorgen en geluk en tijden van angst en veiligheid en tijden van rondwarende virussen.

Je bent hier gekomen met een doel, geboren als mens met een missie, een intentie wellicht.
Als je naar het bovenstaande kijkt, dan kunnen we van alles ervaren, van alles wat wij bewust of onbewust hebben laten groeien. We kunnen, als we dat willen, armoede in ons aardse leven laten groeien, we kunnen ziekte laten groeien, we kunnen oorlog laten groeien en ook kunnen we de aanwezigheid van potentiële gevaren laten groeien op het gebied van gezondheid, succes en welzijn.
Hoe?
Simpel, maar eerst nog even dit…
Je kunt het bovenstaande wegpoetsen onder het mom van verzinsels en flauwekul, zonder je er ooit in te hebben verdiept, er iets over gelezen te hebben of je er ooit in te hebben geïnteresseerd… het kan allemaal.
Alles in het leven heeft een reden, een doel, het bevestigt en het dient ons!

Je laat iets bewust of onbewust groeien, door het als het ware leven te geven.

Als je in angst leeft, dan geef je leven aan iets waar je bang voor bent, iets wat je niet wilt, iets waar je wakker van ligt. Je geeft het leven, door er veel aandacht aan te geven. Kijk maar eens even naar jezelf en signaleer waar jouw dominante aandacht vandaag op gericht is… dat wat jij nu al dagenlang leven geeft. Je geeft leven aan angst, aan ziek kunnen worden, aan dood kunnen gaan aan een onbekend virus en aan een ernstig tekort aan toiletpapier…
Wat zou er nu gebeuren in jouw leven en met jouw leven, als je leven geeft aan van alles wat je wél heel graag wilt, zoals veiligheid, gezondheid, voldoende inkomsten, plezier, geluk en een overvloed aan toiletpapier?

Wat zou er met jouw leven gebeuren als je bewust leven geeft aan dat wat jou blij maakt?

Feitelijk kan je stellen: Er zijn vandaag in jouw leven duizenden dingen goed gegaan, en er is in jouw leven vandaag waarschijnlijk maar één ding niet gegaan zoals jij dat graag zou hebben gewild… en wat laat jij vervolgens gebeuren?
Al die duizenden dingen die goed zijn gegaan, heb je gelaten voor wat het was en je hebt ze daarmee geen leven gegeven, je hebt ze genegeerd! En juist dat ene ding, wat niet gaat zoals jij het wilt, heb je alle leven gegeven, je hebt het heeeeel groot en eng gemaakt.
– Ziekte
– Dood
– Gevaar
– Stagnerende inkomsten
– Failliet gaan
Waar of niet waar?
… en waar zijn al die goed verlopen ervaringen gebleven?

Weet… dat een virus op zoek is en het beste gedijt in een angstig en onevenwichtig lichaam, bijvoorbeeld een lichaam van iemand die zich zorgen maakt, bang is en daarmee leven geeft aan juist dàt, wat je bang maakt!

Volg de vanuit de overheid gegeven handreikingen, de instructies en de adviezen waaronder het voorkomen van lichamelijk contact, het gezond te eten en te bewegen, om te blijven bouwen aan je fysieke en mentale weerstand. 
Denk tegelijkertijd na en ga leven geven aan alles wat je blij en gelukkig maakt, want dan ben je bezig met de werkelijke reden waarom je ooit geboren bent! Realiseer je dat politici hierin niet deskundig zijn! Ze bestaan louter om het land te besturen. Het zijn geen gedragswetenschappers, geen mensenkenners, geen medici en geen… het zijn gewoon hard werkende mensen die vergelijkbaar zijn met de bestuursleden van verenigingen of van bedrijven, in dit geval van de BV Nederland, meer niet… en waarschijnlijk zijn ze ondertussen al net zo bang als de meerderheid van de mensen die ze zelf ook al bang gemaakt hebben…

Kortom, neem de verantwoordelijkheid voor jezelf en je lichaam, behoudt en koester deze verantwoordelijkheid en zorg goed voor jezelf, zowel qua beweging, qua voeding en drinken en met name ook qua denken en voelen.

Wees iemand, … die jou blij maakt!

Over Hans Oelen

Eigenaar, Senior-trainer en Mastercoach van Palaver en auteur van o.a. de boeken: * ZIJN...wat je wilt worden * Het nieuwe verkopen

Hartelijk dank voor je reactie.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: