Is er iets veranderd?

Wat staat mij als mens te doen?
Wat is wijsheid om te doen?
Wat kan ik doen om me te midden van deze maatschappelijke angst veilig en vredig te voelen? Ik vraag dat, omdat ik in een overbevolkt land woon met ogenschijnlijk een alsmaar groeiende angst om besmet te worden.

Ik weet, dat het er niet toe doet waar ik nu ben, in welk land en in welke provincie en in welke stad ik ben en woon.
Ook gaat het niet om het nieuws, niet om de mediagekte, niet om waar ik verblijf, wat de kwaliteit van de gezondheidszorg is waar ik ben en ook niet om wie er nu regeert en heel nadrukkelijk aan de touwtjes trekt.…
Waar het om gaat, is hoe ik reageer op het nieuws, op hoe ik reageer op de stimuli.

Eigenlijk heb ik hier ook helemaal geen tijd voor! Ik ben namelijk veel te druk met het bewust leven geven aan de mooie en gewenste dingen, dàt wat mij het gevoel oplevert van vrijheid, vreugde en overvloed, waaronder gezondheid!

Wetten der natuur
Er is een universele wetmatigheid, het is er en het is er ook altijd al geweest. Een bindende altijd aanwezige en in opperste werking zijnde wetmatigheid, die altijd en onder alle omstandigheden werkt; daarom heet het een universele wet. Deze wetmatigheid werkt 24/7, zonder mankeren en het laat zich niet beïnvloeden door ook maar iets in de wereld die wij waarnemen met onze zintuigen.

Deze wet is:

Wat ik zaai, zal ik oogsten…!

Ook is deze wet bekend met andere namen, waaronder:
De wet van oorzaak en gevolg…
De wet van karma…
De wet van aantrekking…

Tuinman/vrouw
Ik ben dus als het ware de tuinman van mijn eigen ‘tuin’ (mijn eigen leven met alles erin.) Ik bepaal helemaal zelf of er onkruid in mijn tuin groeit of in plaats daarvan de mooiste planten, bloemen en struiken.
Als ik mijn ‘tuin’ zonder gerichte aandacht laat overwoekeren door onkruid, dan geef ik aan alles de mogelijkheid, de vrijheid, om in mijn tuin te groeien en in dat geval is het uiteindelijk het onkruid wat bepalend gaat zijn, wat de baas zal worden in mijn denkbeeldige tuin, mijn leven, waaronder het lichaam wat ik draag en de kwaliteit en weerbaarheid van dat lichaam!

Als ik daarentegen een bewuste en liefdevolle tuinman of tuinvrouw ben en ik van meet af aan mijn ‘tuin’ beheer…. dan mag jij schetsen wat hiervan het stellige resultaat is!

Ik leef in een circulaire wereld. Een wereld waar ik onlosmakelijk te maken heb met liefde en angst, crisis, armoede, dreiging, oorlog, geweld, hongersnood, watersnood, droogte, ziektes, virussen, vergiftiging, straling…etc.
Dit zijn allemaal zaken die ik niet dien te negeren. Hiermee geef ik mezelf ook dagelijks de boodschap mee, om het geen leven te geven; in tegenstelling tot dat kies ik ervoor om louter leven te geven aan dat wat ik als liefdevol ervaar!

Is het virus de oorzaak?
Is het virus de oorzaak of toch uiteindelijk in essentie niet?
Het is nu de maatschappelijk gedragen theorie, dat het Coronavirus de oorzaak is van alle ellende. Dit is de theorie die is gekoppeld aan het virus en daarmee wordt er ruimte gegeven aan de conclusie, dat besmetting ons overkomt.
Maar wat is al sinds het ontstaan van het universum, duizenden of misschien wel miljoenen jaar geleden, de wetmatigheid waar we 24/7 mee te maken hebben… de wet die in het hele universum, in alle hoeken en gaten van dit immense universum, 24/7 werkt?
– Alles beweegt zich van binnen naar buiten…
– Dat wat ik zaai zal ik oogsten
– De wet van oorzaak en gevolg… karma… aantrekking.

Is dat niet de altijd geldende universele essentie?
Niemand kan zich onttrekken aan de wetmatigheid van het universum, van de wetten die de natuur besturen. Deze wetmatigheid kent met stelligheid geen willekeur! Geen mens, hoe groot zijn/haar vermogen ook maar is, kan dat beïnvloeden! De wetmatigheid werkt zoals die altijd al gewerkt heeft en ook altijd zal werken! Stellig, zonder willekeur!

Het is echter in tegenstelling tot het voorgaande weldegelijk een feit, dat een theorie wèl willekeur kent, want in het geval van dit virus, is de besmettelijkheid ervan geen vaststaand feit gebleken, want de ene persoon krijgt het wel en de andere krijgt het niet…

HOE KAN DAT?

Menseigen ontstaan er vervolgens ook alsmaar meer theorieën op theorieën op theorieën op theorieën, aangevuld zelfs met allerlei boosaardige complottheorieën, die met steeds grotere frequentie over ons heen worden gerold. Theorieën, die stuk voor stuk in tegenstelling tot de universele wetten, wèl willekeur kennen!
Weet ook, dat er sinds het jaar 2000 al 66 pandemieën over de wereld zijn geraasd… en dit is er eentje van.

Nogmaals lieve mensen, ik bagatelliseer niets, ik negeer het niet, ik ontkracht niets, ik neem het uiterst serieus en ik ben er tegelijkertijd echter ook terdege van bewust, dat de wetten van de natuur altijd gelden, dat ze bepalen, ook vandaag, ook nu… 

Dat wat je zaait, zal je oogsten.

Continue zelfreflexie
Ik stel mezelf dagelijks met regelmaat de vraag:

Wat zaai ik NU?
Want… is het virus de oorzaak of ben ik met mijn gedachten en veronderstellingen de oorzaak?

Ik ben echt heel erg druk met het bewust leven geven aan dàt wat ik lief heb, wat ik koester… ik zou het leuk vinden, als jij net als ik pas op de plaats maakt en ook weer bewust de tuinman/tuinvrouw wordt van jouw eigen tuin, door je weer bewust te zijn, wat jij zaait.
Ik neem mijn verantwoordelijkheid, om bewust de persoon te zijn, die mij blij maakt!

Waarom?
Omdat ik daarmee zaai, wat ik wil oogsten!

Ik wens je een prachtige en liefdevolle dag in jouw tuin!

Hans Oelen

Tags:, , ,

Over Hans Oelen

Eigenaar, Senior-trainer en Mastercoach van Palaver en auteur van o.a. de boeken: * ZIJN...wat je wilt worden * Het nieuwe verkopen

Hartelijk dank voor je reactie.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: